Rescueyhdistykset

Rescueyhdistyksiksi kutsutaan yhdistyksiä, jotka tuovat maahan koiria ulkomaisilta koiratarhoilta ja luovuttavat ne Suomessa uusille omistajille eläinlääkärin tarkastuksen, madottamisen ja rokottamisen jälkeen. Yleensä rescueyhdistykset myös auttavat ja tekevät eläinsuojelutyötä kohdemaassa.

Valitettavasti on olemassa myös rescueyhdistyksiä, jotka eivät toimi vastuullisesti ja lakia noudattaen. Luotettavan yhdistyksen tunnistaa yleensä siitä, että se on rekisteröitynyt Eviraan ja rekisteröi myös maahantuomansa koirat ns. Traces-järjestelmään.

Olemme listanneet  alle muutamia suomalaisia rescueyhdistyksiä, jotka ovat rekisteröityneet Eviraan kaupallisiksi maahantuojiksi.

Rescueyhdistys KULKURIT ry

Rescueyhdistys KULKURIT ry toimii yhteistyössä pääsääntöisesti Viron ja Romanian kanssa. Yhdistyksen tavoitteena on vähentää kulkukoirien ja kulkukissojen määrää sekä parantaa eläinten oloja ja kohtelua. Yhdistys järjestää maissa mm. sterilisaatiokampanjoita sekä hoitaa eläinten adoptointeja. Valistus kuuluu myös tärkeänä osana yhdistyksen toimintaan, jotta esimerkiksi eläinsuojelijat saataisiin paremmin hyväksymään eutanasia.

Kodittomien koirien ystävät ry

Kodittomien koirien ystävät (KKY) ry on yhdistys, joka toimii Romaniassa erityisesti Mustanmeren rannikolla. Yhdistys keskittyy ennaltaehkäisevään eläinsuojelu- ja valistustyöhön ja pyrkii ratkaisemaan eläinsuojeluongelmia niin, että Romania voisi jonain päivänä hoitaa asian itse. Yhdistys tekee myös kissojen ja koirien sterilisaatiokampanjoita. Koirien ja kissojen lisäksi yhdistys auttaa tarvittaessa myös muita eläimiä, kuten hevosia ja aaseja.

Kodittomat Espanjan koirat ry

Kodittomat Espanjan Koirat ry:n toimii Espanjassa Costa del Solin alueella. Yhdistys tekee yhteistyötä paikallisten koiratarhojen kanssa. Yhdistys keskittyy auttamaan paikallisia koiria ja koiratarhoja lahjoitusten avulla sekä tuomaan koiria adoptoitavaksi Suomeen. Myös valistustyö kuuluu yhdistyksen toimintaan.

Rekku Rescue

Rekku Rescuen toiminta keskittyy Viroon ja Suomeen. Toiminnan painopiste on auttaa kodittomia koiria ja löytää niille uusi koti. Yhdistys neuvoo ja auttaa myös yksityisiä ihmisiä eläinten pitoon liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa. Yhdistys myös vierailee säännöllisesti löytöeläintarhoilla, joiden kanssa se tekee yhteistyötä. Suomessa Rekku Rescuella on käytössä myös ns. kotihoitojärjestelmä, joka mahdollistaa väliaikaishoidon Suomessa oleville kodittomille eläimille.

Kyproskoirat ry

Kyproskoirat ry on pienimuotoinen yhdistys, joka toimii vapaaehtoistoimin ja lahjoitusvaroin. Toiminnan tarkoituksena on auttaa Kyproksen löytökoiria etsimällä niille koteja Suomesta. Yhdistys auttaa koiria myös paikanpäällä järjestämällä esimerkiksi loishäätäkampanjoita. Paikallisia koiratarhoja avustetaan myös ruoka-, lääke- ja tarvikeavustuksin.