Mitä tehdä, JOS lemmikkisi katoaa?

Eläinsuojelulaki takaa sen ettei meillä Suomessa ole lainsuojattomia eläimiä – ei siis kissojakaan. Lain mukaan kissaa ei saa jättää hoidotta eikä sitä saa hylätä. Heitteille jättämisestä on kyse silloinkin kun kissan omistaja päästää kissan ilman valvontaa kotipiirin rajojen ulkopuolelle. Vapaana oleva kissa on alttiina monille vaaroille, ei vähiten ihmiselle. Mutta vaikka kissa olisikin eksynyt kotipihan ulkopuolelle, lain mukaan kotikissan tappaminen on rikos.

ETSI kadonnutta lemmikkiäsi. Kysele naapureilta ja lähitienoon ihmisiltä, ovatko he nähneet lemmikkiäsi. Jos tiedät paikan, jossa kissan on nähty liikkuvan, yritä loukuttaa se. Loukkuja saa lainaksi löytöeläintalolta.

Ilmoita mahdollisimman pian löytöeläintalolle tai koiran ollessa kyseessä myös poliisille.

Voit ilmoittaa myös paikallislehdissä ja asuinalueesi yleisillä ilmoitustauluilla (esim. kaupoissa) sekä laittaa netti-ilmoituksen karkulaiset.fi ja karkurit.fi -sivustoille.

Pidä lemmikilläsi pantaa, jossa on puhelinnumerosi. Huolehdi lemmikkisi turvallisesta ulkoilusta. Kissaa ei ole turvallista päästää vapaasti ulkoilevaksi kaupungeissa eikä taajama-alueilla tai vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *